2013 Barbera d’Alba – Bricco Airoli

DKK 295,00

Barbera druen er altid et sikkert valg. Det er i hvert fald vores erfaring. Druen bruges ofte til at fremstille Piedmontes hverdagsvin. Hos Giovanni Viberti er det dog en anden historie. Her har man taget alt det bedste og produceret en Barbera vin på et tårnhøjt niveau.
Druerne kommer fra området Langhe, som er beliggende udenfor de gamle og traditionelle vinområder i Piedmonte. Pladsen er trang og efterspørgslen stor. Derfor producere mange vindruer i Langhe distriktet.
Vinen har været lagret 15-18 måneder på egetræsfade og dertil 4 måneder på flasken inden den sættes til salg.
Det er en flot rødvin med mørk rubinrød farve. Den har en delikat duft af modne frugter. Barbera er elegante vine som ikke er alt for tunge. Men denne har god fylde samt let krydret frugtsmag med noter af kirsebær og blommer.

Kategorier: , ,
Del denne side

Beskrivelse

Producent: Viberti Giovanno
Vinens nanv: Barbera d’Alba – Bricco Airoli
Årgang og drue: 2013 Barbera

Viberti Giovanni blev grundlagt tilbage i 1923, dan Antonio Viberti ejendommen Buon Padre. På det tidspunkt var druerne Dolcetto, Barbera og Nebbiolo de 3 sorter som ejendommen havde plantet.
I 1967, da Giovanni yngste søn overtog driften sammen med sin hustru Maria, begyndte vineventyret for alvor at tage fart og siden har familien udvidet og udviklet sine legendariske vine og fremstår i dag, som en af Piedmontes ypperligste vinproducenter. Den årlige production udgør omkring 120.000 flasker fordelt på cirka 15 forskellige vine.
I dag er det 3. generation som driver vingården.