2013 Bricco delle Viole Barolo DOCG Riserva

DKK 849,00

Kongen i Piedmonte hedder Barolo. Vinen produceres på druen Nebbiolo. Vinmarken er en af de fornemste i hele Barolo området. Bricco delle Viole er navnet. Marken er placeret øverst oppe mellem 400 og 500 meter over havet. Marken udgør et areal på kun 0,5 hektar. Den ligger i den sydlige del af Barolos CRU området. Vinstokke er omkring 80 år gamle og giver dermed et lille med yderst intenst udbytte.
Den relative høje beliggenhed tilfører vinen elegance samt et feminint udtryk, sammenlignet med andre Barolo vine. Vinen har god mineralitet og friskhed
Vinen har været lagret 46 måneder på egetræsfade, derefter 3 måneder på ståltanke og slutteligt 12 måneder på flasken inden den sættes til salg.
Det er en imponerende flot og elegant rødvin med et klassisk Barolo lys rubinrød farve og en delikat og kompleks duft af frugt med mineralske noter. Vinen er fyldig og let krydret smag med noter af tørret frugt og afsluttes med en lang og behagelig eftersmag.

Kategorier: , ,
Del denne side

Beskrivelse

Producent: Viberti Giovanno
Vinens nanv: Bricco delle Viole Barolo DOCG Riserva
Årgang og drue: 2013 Nebbiolo

Viberti Giovanni blev grundlagt tilbage i 1923, dan Antonio Viberti ejendommen Buon Padre. På det tidspunkt var druerne Dolcetto, Barbera og Nebbiolo de 3 sorter som ejendommen havde plantet.
I 1967, da Giovanni yngste søn overtog driften sammen med sin hustru Maria, begyndte vineventyret for alvor at tage fart og siden har familien udvidet og udviklet sine legendariske vine og fremstår i dag, som en af Piedmontes ypperligste vinproducenter. Den årlige production udgør omkring 120.000 flasker fordelt på cirka 15 forskellige vine.
I dag er det 3. generation som driver vingården.