2016 Nebbiolo Langhe DOC

DKK 249,00

Nebbiolodruen er den altdominerende druesort i Piedmonte. Druen står fader til kultvinene Barolo og Barbaresco, som produceres i det ”gamle” klassiske område omkring byen Alba. Druerne til denne vin kommer fra Langhe området, som ligger udenfor det klassiske vinområde i Piedmonte. Pladsen er trang og efterspørgslen stor. Derfor producere mange vindruer i Langhe distriktet.
Til denne vin har Viberti valgt at håndplukke alle druerne er håndplukkede. Vinen lagre 9-10 måneder på ståltanke, derefter 2-3 måneder på egetræsfade. Slutteligt lagres vinen 3 måneder på flasken inden den sættes til salg.
Det er en dejlig rødvin med flot ”Nebbiolo” rubinrød farve og delikat duft af frugt. Den er fyldig med intens smag af frugt og tydeligt strejf af kirsebær, bløde tanniner samt en herlig lang og behagelig eftersmag.

Kategorier: , ,
Del denne side

Beskrivelse

Producent: Viberti Giovanno
Vinens nanv: Nebbiolo Langhe DOC
Årgang og drue: 2016 Nebbiolo

Viberti Giovanni blev grundlagt tilbage i 1923, dan Antonio Viberti ejendommen Buon Padre. På det tidspunkt var druerne Dolcetto, Barbera og Nebbiolo de 3 sorter som ejendommen havde plantet.
I 1967, da Giovanni yngste søn overtog driften sammen med sin hustru Maria, begyndte vineventyret for alvor at tage fart og siden har familien udvidet og udviklet sine legendariske vine og fremstår i dag, som en af Piedmontes ypperligste vinproducenter. Den årlige production udgør omkring 120.000 flasker fordelt på cirka 15 forskellige vine.
I dag er det 3. generation som driver vingården.