2017 Dolcetto d’Alba

DKK 195,00

Dolcetto er en meget overset druetype. Det skyldes nok at den overskygges af sine to store søsterdruer, nemlig Nebbiolo og Barbera. Den er dog stadig et bekendtskab værdig. Druerne til denne vin kommer fra Langhe området, som ligger udenfor det klassiske vinområde i Piedmonte. Pladsen er trang og efterspørgslen stor. Derfor producere mange vindruer i Langhe distriktet.
Vinen lagrer 9-10 måneder på ståltanke samt 3 måneder på flasken inden den sættes til salg.
Det er en skøn rødvin med rubinrød farve og en elegant duft af modne frugter med tydelige noter af hindbær. Den har en lækker frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag.

Kategorier: , ,
Del denne side

Beskrivelse

Producent: Viberti Giovanno
Vinens nanv: Dolcetto d’Alba
Årgang og drue: 2017 Dolcetto d’Alba

Viberti Giovanni blev grundlagt tilbage i 1923, dan Antonio Viberti ejendommen Buon Padre. På det tidspunkt var druerne Dolcetto, Barbera og Nebbiolo de 3 sorter som ejendommen havde plantet.
I 1967, da Giovanni yngste søn overtog driften sammen med sin hustru Maria, begyndte vineventyret for alvor at tage fart og siden har familien udvidet og udviklet sine legendariske vine og fremstår i dag, som en af Piedmontes ypperligste vinproducenter. Den årlige production udgør omkring 120.000 flasker fordelt på cirka 15 forskellige vine.
I dag er det 3. generation som driver vingården.