2018 Barbera d’Alba La Gemella

DKK 199,00

”La Gemella” betyder tvilling – og vinmagerens mor, Maria, er faktisk tvilling og kæmpe Barbera-fan. Denne vin hylder Maria, som er den drivkraft bag Viberti-familien.
Barbera druen er altid et sikkert valg. Det er i hvert fald vores erfaring. Druen bruges ofte til at fremstille Piedmontes hverdagsvin. Hos Giovanni Viberti er det dog en anden historie. Her har man taget alt det bedste og produceret en Barbera vin på et tårnhøjt niveau.
Vinen har lagret 6-8 måneder på egetræsfade og herefter en kort periode i ståltanke. Den hviler yderligere i 2 måneder på flaske før den sættes til salg.
Jeg elsker Barbere. Denne er ingen undtagelse. Vinen har en dyb rubinrød farve og en delikat frugtduft med noter af blåbær. Den er fyldig og saftig med en skøn frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag.

Kategorier: , ,
Del denne side

Beskrivelse

Producent: Viberti Giovanno
Vinens nanv: Barbera d’Alba La Gemella
Årgang og drue: 2018 Barbera d’Alba

Viberti Giovanni blev grundlagt tilbage i 1923, dan Antonio Viberti ejendommen Buon Padre. På det tidspunkt var druerne Dolcetto, Barbera og Nebbiolo de 3 sorter som ejendommen havde plantet.
I 1967, da Giovanni yngste søn overtog driften sammen med sin hustru Maria, begyndte vineventyret for alvor at tage fart og siden har familien udvidet og udviklet sine legendariske vine og fremstår i dag, som en af Piedmontes ypperligste vinproducenter. Den årlige production udgør omkring 120.000 flasker fordelt på cirka 15 forskellige vine.
I dag er det 3. generation som driver vingården.