Amarone della Valpollicella DOCG

DKK 1.150,00

Bertani har ifølge historien opfinderen af Amaronen. Altså amarone vinen som type. Derfor stræber Bertani utrætteligt efter den klassiske og genkendelige vinstil, som er blandt danskernes foretrukne. Den første flaske blev produceret i 1958 og siden har firmaet opbygget en unik viden omkring denne skønne vintype.
Vinen er produceret af druerne Corvina Veronese og Rondinella, der dyrkes på Tenuta Novares bakkeskråninger i hjertet af Valpolicella Classico. Det er det oprindelige og centrale området i Veneto i det nordlige Italien for Amarone produktion.
Druerne håndplukkes og ligger derefter til tørre på bambusbakker.
Vinen har lagret på egetræsfade i 6 år og derefter mindst 12 måneder på flasken inden den bliver sat til salg.
Det er den originale Amarone vin. Den er elegant, har en intens rød farve. Duften er intens og karakteristisk, med sødmenoter i form af blommer, kirsebær og moreller med elegante noter af nødder, teblade, lakrids og krydderier. Smagen er fyldig og intens med noter af røde bær og vanilje. Samtidig er den blød og behagelig og i perfekt harmoni efterfulgt af en lang og behagelig eftersmag.

Kategorier: , ,
Del denne side

Beskrivelse

Producent: Bertani
Vinens nanv: Amarone della Velpolicella DOCG
Årgang og drue: 2009 Corvina Veronese og Rondinella

Bertani, er et af de bedst kendte og mest legendariske vinhuse i Veneto i Italien. Vinhuset blev grundlagt i 1857 af brødrene Giovan Battista og Gaetano Bertani. Det var Bertani, som med købet af Tenuta Novara i Valpolicella Classico indledte forsøg med den perfekte vin, som kunne holde sig evigt. Efter et halvt århundredes studier opdagede Bertani fordelen ved tørrede druer, som danner grundmosten i Amarone vinen. Dette var starten på Amarone – den ikoniske vin fra dette område – som blev produceret første gang i 1958. Hos Bertani respektere man traditionerne på fornemste vis men i moderne kombination med innovation samt god forretningssans, hvilket gør det muligt at producerer vine af den højeste kvalitet. Bertani er i dag et verdenskendt vinhus, som råder over mere end 200 hektar vinmarker i de bedst egnede vinområder i Veneto. Bertani er et vinhus i særklasse – ikke kun i Veneto og Italien, men i hele verden. Et ægte ikon for italiensk vin.